lightnav_rightHomeContactgegevensNederlandsEnglishSitemap

 

 

 

 

3de luchthavenbuurtkrantje
2017-07-17 11:04:49  

Het derde luchthavenbuurtkrantje is een feit! Hiermee willen we onze buurtbewoners op de hoogte brengen van de activiteiten op en rond de luchthaven van Antwerpen. Wij wensen jullie veel lee ... 

Meer nieuws >>>

 

 

 

 

 

©2007 Antwerp Airport
Site by Go! 4 It Media & Webdesign

 

Gebruikers

Informatie over de geografische ligging van de Luchthaven Antwerpen, luchthaventarieven en het gebruik van de crew lounge is beschikbaar via onderstaande links.

Wij verwelkomen u graag op de Luchthaven Antwerpen en wensen u alvast een prettige vlucht.Wettelijke formaliteitenCursus

De eerstvolgende cursussen Safety & Security gaan door op volgende data:

Dinsdag 25 juli 2017

Donderdag 10 augustus 2017

Vrijdag 18 augustus 2017

Vrijdag 28 augustus 2017 

Vrijdag 8 september 2017

Maandag 15 september 2017 

Donderdag 21 september 2017

Dinsdag 26 september 2017

De cursus gaat door in het Perscentrum op de Luchthaven Antwerpen van 09u tot 12u.

Iedereen die een airportbadge wil bekomen of laten hernieuwen, dient deze cursus (opnieuw) te volgen. De cursus is gratis en de deelnemers krijgen een certificaat van de luchthavendirectie. De luchthaven is verplicht om voor elke badgehouder te noteren wanneer deze cursus gevolgd werd.

Inschrijven kan enkel via deze link: http://www.antwerp-airport.be/contentpage_nl.php?p=safety_on_the_rampAfhandeling verplicht voor transport op Apron 1

In gevolge vaststellingen houdende tekortkomingen op het vlak van luchtvaart- beveiligingsmaatregelen door inspectie- en auditteams van de Europese Unie en het Directoraat-generaal luchtvaart dient voor alle personen waarbij de kans bestaat dat ze niet onderworpen werden aan een veiligheidscontrole op de luchthaven van vertrek, op de luchthaven Antwerpen verplicht transport voorzien te worden binnen de Security Restricted Area (Apron 1).

Daarom wordt vanaf 1 februari 2009 afhandeling verplicht gesteld voor transport van bemanningen en passagiers van alle aankomende General Aviation en zakenvluchten op APRON 1.

Gelieve u voor dit transport te wenden tot FLYINGGROUP – Aviapartner (24u/24u bereikbaar):

FLYINGGROUP – Aviapartner
Handling Dpt.
International Airport Antwerp b 18
2100 Antwerp
Belgium

Bij voorkeur op tel:  +32-3-285.34.76
Reserve tel:             +32-3-286.86.09
E-mail:                     handling@flyinggroup.aero
Fax:                         +32-3-218.68.25


In de nabije toekomst zal eveneens een luchtvaartfrequentie ter beschikking gesteld worden voor het contacteren van de afhandelaar. Deze wordt later meegedeeld.

Deze maatregel is niet van toepassing op lokale vluchten (bv. doopvluchten, training,…) in de mate dat er geen tussenlanding op een andere luchthaven of vliegveld is. Deze maatregel geldt ook niet voor toestellen die na de landing naar APRON 2 of de Noordzijde van de luchthaven taxiën en daar parkeren.

De door de afhandelaar aangerekende kost voor één rit (ongeacht het aantal inzittenden) bedraagt € 10.
 Nieuwe layout Platform 1

Nieuwe layout Platform 1

Ingevolge de certificatie van de Luchthaven Antwerpen als een ICAO code 3C luchthaven, werden belangrijke wijzigingen aangebracht aan de markeringen op Platform 1. Een kaart met de nieuwe layout is beschikbaar in bijgevoegd document.


  Nieuwe layout Platform 1 Nieuwe layout Platform 1 (pdf)