lightnav_rightHomeContactgegevensNederlandsEnglishSitemap

 

 

 

 

3de luchthavenbuurtkrantje
2017-07-17 11:04:49  

Het derde luchthavenbuurtkrantje is een feit! Hiermee willen we onze buurtbewoners op de hoogte brengen van de activiteiten op en rond de luchthaven van Antwerpen. Wij wensen jullie veel lee ... 

Meer nieuws >>>

 

 

 

 

 

©2007 Antwerp Airport
Site by Go! 4 It Media & Webdesign

 

Groepsbezoeken

Scholen en verenigingen kunnen een interessant (groeps)bezoek brengen aan Luchthaven Antwerpen.

Een gespecialiseerde gids van de vzw Stampe en Vertongen museum leidt de groep in ongeveer twee uur rond en laat de deelnemers kennismaken met het boeiende leven van de luchthaven en de luchtvaart, vroeger en nu.

De groep krijgt te zien wat er zich zowel voor als achter de schermen afspeelt op een internationale luchthaven. Check-in, luchthavengebouw, veiligheidscontrole en de huidige evolutie krijgen de aandacht. We bezoeken de brandweer en naargelang de mogelijkheden en het aanbod, krijgen we zicht op de dagelijkse activiteiten aan luchtzijde.

Er wordt tevens een boeiende rondleiding gegeven in het Stampe en Vertongen Museum, waar prachtige historische vliegtuigen bewonderd kunnen worden, onder meer een verzameling van het beroemde SV4-vliegtuig van luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek hier in Deurne hadden. Daarnaast is er ook een belangrijke collectie vliegtuigen uit W.O.I , een beruchte  V 1 (vliegende bom uit W.O.II), en krijgt de bezoeker aan de hand van ruime achtergrondinformatie, foto´s en voorwerpen zicht op de luchtvaartevolutie in het algemeen.

Voor scholen en jeugdverenigingen kan, in combinatie met het bezoek, een pedagogische rondvlucht boven Antwerpen stad en haven georganiseerd worden. Dit gebeurt met 4 zits-vliegtuigjes,(piloot + 3 pers.), en duurt ongeveer 25 minuten. Dit is steeds onder voorbehoud en naargelang de weersomstandigheden van die dag. 

Voor of na het bezoek kan in groep of individueel genoten worden van een verfrissing of een lekker etentje in de gezellige cafetaria, met zicht op het luchthavengebeuren.Tarieven

  • Volwassenen: € 7,00 per persoon (minimumbedrag € 140)
  • Studenten en kinderen vanaf derde leerjaar: € 4 per persoon (minimumbedrag € 80)
  • Andersvaliden: € 4 per persoon (minimumbedrag € 80)
  • Voor een pedagogische rondvlucht, contacteer ´Jeugd & Luchtvaart´ op 0492/70.61.67 of 0472/93.56.79
  • Kinderen tweede leerjaar of lager zijn niet toegelaten

Bezoeken zijn alle dagen mogelijk volgens beschikbaarheid van de gidsen.

Voor meer info en/of reserveringen, contacteer ons via e-mail: luchthavenbezoeken@gmail.com