lightnav_rightHomeContactgegevensNederlandsEnglishSitemap

 

 

 

 

3de luchthavenbuurtkrantje
2017-07-17 11:04:49  

Het derde luchthavenbuurtkrantje is een feit! Hiermee willen we onze buurtbewoners op de hoogte brengen van de activiteiten op en rond de luchthaven van Antwerpen. Wij wensen jullie veel lee ... 

Meer nieuws >>>

 

 

 

 

 

©2007 Antwerp Airport
Site by Go! 4 It Media & Webdesign

 

Nieuws

Kort nieuws

Op deze pagina vindt u onze nieuwsberichten. Bedrijven en verenigingen gevestigd op en rond de Luchthaven Antwerpen kunnen hun nieuwsberichten ter publicatie doorsturen naar info@luchthavenantwerpen.be.


PERSBERICHT: Luchthaven Antwerpen schenkt brandweerwagen weg

PERSBERICHT: Luchthaven Antwerpen schenkt brandweerwagen weg


LUCHTHAVEN ANTWERPEN SCHENKT BRANDWEERWAGEN AAN BRANDWEER VAN HET DORP SUCHA HORA IN SLOWAKIJE


Maandag 13 maart  2017 – De internationale luchthaven van Antwerpen verwelkomt vandaag een aantal leden van de brandweer van Sucha Hora uit Slowakije en schenkt de brandweerwagen B005 dat sinds 2012 werd ingezet op de luchthaven.

De brandweerwagen B005, die uit 1975 dateert, heeft een mooi parcours afgelegd.  De wagen heeft eerst 25 jaar dienst gedaan bij het brandweerkorps van Schoten, waar wijlen Louis Antonissen  brandweercommandant was.  In 2012 kocht Luchthaven Antwerpen de brandweerwagen over van Schoten en werd deze voornamelijk ingezet voor kleine calamiteiten op de luchthaven.

De Schotense brandweercommandant, Louis Antonissen reisde 25 jaar geleden naar Slowakije.  Daar ontmoette hij Miro Siky Nova, een brandweerman uit het dorpje Sucha Hora.  Er onstond een hechte vriendschap tussen de twee mannen en Louis maakte er een vaste gewoonte van om een paar keren per jaar naar Slowakije te reizen om tweedehands brandweermateriaal en uniformen te overhandigen aan zijn Slowaakse brandweervrienden.  Deze traditie wordt ondertussen verdergezet door de zoon van de Schotense brandweercommandant, Paul Antonissen, die momenteel postoverste is bij de brandweer op de luchthaven van Antwerpen. 

De laatste wens van Louis Antonissen was om brandweerwagen B005 te schenken aan het dorpje Sucha Hora.  Vandaag gaat zijn wens in vervulling en zal Miro uit het Slowaakse dorpje Sucha Hora persoonlijk aanwezig zijn om de brandweerwagen in ontvangst te nemen. Paul Antonissen, de man achter dit initatief, is dan ook erg opgetogen en neemt met gemengde gevoelens afscheid van zijn B005.

Miro neemt verder ook heel wat extra brandweermateriaal mee naar Sucha Hora, met dank aan de brandweerposten van Schoten, Niel en Boom, de brandweerzones Rand en  Rivierenland en de brandweer van de luchthaven van Oostende-Brugge. 

Over Luchthaven Antwerpen 
De internationale luchthaven van Antwerpen maakt deel uit van de Franse groep Egis en bestaat uit een LEM-LOM beheersstructuur. Hierbij staat Egis in voor de commerciële uitbating van de luchthaven (LEM), de overheid (LOM) is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Twee luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar 9 Europese bestemmingen. Naast lijnvluchten worden er charters, privévluchten en trainingsvluchten aangeboden vanop deze luchthaven. De luchthaven is kleinschalig en staat bekend om zijn snelle check-in, korte wandelafstanden en betaalbare parking.

 In 2016 telde de luchthaven van Antwerpen 276.311 passagiers, een stijging van 24,9% tov 2015.  Het aantal bewegingen daalde met 8,6% naar 41.403 in 2016.

www.antwerpairport.be

2017-03-15 11:51:12


Meer nieuwsberichten: