lightnav_rightHomeContactgegevensNederlandsEnglishSitemap

 

 

 

 

3de luchthavenbuurtkrantje
2017-07-17 11:04:49  

Het derde luchthavenbuurtkrantje is een feit! Hiermee willen we onze buurtbewoners op de hoogte brengen van de activiteiten op en rond de luchthaven van Antwerpen. Wij wensen jullie veel lee ... 

Meer nieuws >>>

 

 

 

 

 

©2007 Antwerp Airport
Site by Go! 4 It Media & Webdesign

 

Passagiers


Informatie over bestemmingen, aankomst- en vertrektijden is beschikbaar via de onderstaande links.

Wij verwelkomen u graag op de Luchthaven Antwerpen en wensen u alvast een prettige vlucht.


Checkin info

Antwerp airport werkt momenteel samen met verschillende airlines die elk hun eigen richtlijnen hebben naar het starten en afsluiten van de checkin periode.

Cityjet / VLM Airlines
Start Checkin: 60 minuten voor vertrek
Afsluiten Checkin: 30 minuten voor vertrek

Chalair
Start Checkin: 90 minuten voor vertrek
Afsluiten Checkin: 30 minuten voor vertrek

Jetairfly
Start Checkin: 120 minuten voor vertrek
Afsluiten Checkin: 20 minuten voor vertrekRechten van de passagier

Rechten van de passagier

Bij langdurige vertragingen, overboeking of annulatie van uw vlucht moet de luchtvaartmaatschappij u onder bepaalde voorwaarden assistentie bieden en/of vergoeden.

Meer informatie op ec.europa.eu/transport/passenger-rights/nl/index.html of in de folder:


  Folder passagiersrechten Folder passagiersrechten (pdf)


Passagiers met beperkte mobiliteit

Procedure voor passagiers van Cityjet

Cityjet biedt aangepaste faciliteiten en assistentie voor passagiers met beperkte mobiliteit om hen te verzekeren van een veilige en aangename reis. Opdat Cityjet en de luchthaven de nodige assistentie zouden kunnen garanderen, dient deze assistentie uiterlijk 48 uur voor vertrek van de vlucht aangevraagd te worden.

Rolstoelpassagiers kunnen zonder begeleider aan boord reizen indien zij in staat zijn de vlucht te maken zonder problemen of speciale zorgen. Enkel rolstoelen en mobiliteitshulpmiddelen met een gewicht van 60kg (132lb) of minder (uitgezonderd batterij) kunnen aan boord van het vliegtuig genomen worden.

Opvouwbare rolstoelen worden gratis vervoerd bovenop de normale toegelaten bagage. Rolstoelen aangedreven door een batterij kunnen vervoerd worden aan boord van een Cityjet vliegtuig. De batterij moet worden losgekoppeld, veilig aan de rolstoel worden vastgemaakt en de polen moeten worden geïsoleerd. Speciale verpakking en etikettering is vereist voor accu´s met vloeibare inhoud en moeten vr de reis worden aangebracht.

Rolstoelfaciliteiten zijn beschikbaar op de luchthaven voor passagiers die volledig immobiel zijn en zich niet zonder hulp kunnen verplaatsen, of niet in staat zijn zelfstandig het vliegtuig te betreden via de trap, of niet in staat zijn lange afstanden te stappen.

Passagiers die assistentie nodig hebben en hun vlucht boeken via het call center dienen de verkoopsagent op het moment van boeking te informeren over hun noden (minimum 48 uur vooraf). Bij boeking via het internet, gelieve het call center van Cityjet te bellen voor assistentie bij uw gekozen vlucht (onmiddellijk na het boeken en minstens 48 uur voor vertrek van de vlucht.

Cityjet kan eveneens “meet and assist” diensten aanbieden voor oudere passagiers. Deze diensten, zoals aangeboden door Cityjet, bestaan uit: ophalen van de passagier aan de paspoortcontrole of in het vliegtuig (indien nodig), helpen met handbagage (standaard toegelaten afmetingen en gewicht), en verlenen van bijstand bij procedures van paspoortcontrole en douane.

Cityjet biedt ook hulp bij het identificeren van gecontroleerde bagage en bij het inschakelen van portiersdiensten (indien beschikbaar), bij eventuele transfer naar een volgende vlucht, of het begeleiden van de klant naar de aankomstzaal/terminal waar de bijstand beëindigd wordt. De hulp met verder transport via taxi, trein, tram of bus is beperkt tot zuiver administratie/vertaling.

Wij adviseren dat u incheckt één uur voorafgaand aan het vertrek van de vlucht.

 

Procedure voor andere passagiers (charters, privé- and zakenvluchten)

Voor assistentie, bel naar het nummer +32-3-285.65.20 bij aankomst op de luchthaven.