lightnav_rightHomeContactgegevensNederlandsEnglishSitemap

 

 

 

 

3de luchthavenbuurtkrantje
2017-07-17 11:04:49  

Het derde luchthavenbuurtkrantje is een feit! Hiermee willen we onze buurtbewoners op de hoogte brengen van de activiteiten op en rond de luchthaven van Antwerpen. Wij wensen jullie veel lee ... 

Meer nieuws >>>

 

 

 

 

 

©2007 Antwerp Airport
Site by Go! 4 It Media & Webdesign

 

Safety on the ramp

Ongeveer elke maand wordt een briefing "Safety on the Ramp" ingericht.

De briefing bestaat uit drie onderdelen die op één halve dag gegeven worden. Houd goed in het oog of op de datum van uw keuze de briefing vr (9-12u) of na (13-16u) de middag valt.

Het eerste deel is "Safety on the Ramp" en heeft als doel de luchthavengebruiker te informeren over de mogelijke gevaren die het werken op een luchthaven met zich meebrengt, de te nemen voorzorgsmaatregelen en algemene reglementering met betrekking tot het gebruik van de luchthavenfaciliteiten. Dit onderdeel wordt afgesloten door een schriftelijke test (gevolgd door een korte pauze).

Het tweede onderdeel is"Security Awareness" en heeft als doel de luchthavengebruiker te informeren over de beveiligingsreglementering die geldt op een internationale luchthaven zoals de onze. Ook een overzicht van de controles, preventiemaatregelen en beveiligingsapparatuur komen aan bod. Dit onderdeel wordt eveneens afgesloten met een schriftelijke test.

Het derde onderdeel wordt "drivers licence" genoemd. In dit onderdeel wordt de reglementering betreffende de snelheden op airside, de voorrangsregels, e.d. uitgelegd. Nadien mag men beschikken. 

Bij het succesvol afgelegd hebben van de tests wordt u, na ongeveer 4 weken, het certificaat van afronding bezorgd.

Inschrijven voor deze cursus kan uitsluitend via deze website. Voor inschrijving klik op één van de links hieronder. Indien u een Engelstalige versie van de test wenst kan u dit als opmerking vermelden bij inschrijving.

Men is verplicht om de cursus opnieuw te volgen om de vijf jaar. De luchthavenautoriteit mag geen luchthavenidentitficatiebadge uitreiken of vernieuwen na vijf jaar indien men de cursus niet (opnieuw) gevolgd heeft. Eerstvolgende briefings:

Afgerond briefings:

  • Cursus Safety on the Ramp - 25 juli 2017